Aanbouw woonhuis Rotterdam


Logeervoorziening

Vakantieverblijf meervoudig gehandicapten. Op een boerderij in Midden-Delfland is een ontwerp gemaakt om een oude, buitengebruik geraakte stal om te toveren tot een vakantieverblijf voor meervoudig gehandicapten. Het ontwerp voorziet in een grote gemeenschappelijke woonruimte met open keuken. Aansluitend is buiten een, deels overdekt, terras met uitzicht op het polderlandschap en een dierenweide. Tevens zijn voor de bezoekers een achttal logeerkamers en een grote badkamer opgenomen. Op de ingepaste verdieping zijn de kamers voor de begeleiding.

Logeervoorziening. Op een boerderij in Midden-Delfland is een ontwerp gemaakt om een oude, buitengebruik geraakte stal te kunnen gebruiken als vakantiewoning voor een kort verblijf. Het ontwerp doet recht aan de oorspronkelijke verschijningsvorm van de stal. Hierdoor zal het gebouw opgaan in de omgeving. Aan de binnenzijde zijn vakantie woningen gemaakt voor maximaal 4 personen per eenheid. Alle vakantiewoningen zijn integraal toegankelijk.


Aanbouw woonhuis Leidschendam

Woninguitbreiding. Voor een woning te Leidschendam is een aanbouw ontworpen waarbij bestaande puien worden hergebruikt. De aanbouw voorziet in een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Door de keuken in de aanbouw deels ook in de bestaande garage te plaatsen is de aanbouw niet over de gehele breedte van de tuin. Hierdoor ontstaat nog een prettig terras. De bestaande garage is richting de voorzijde van de woning uitgebreid. Op deze wijze is er een volwaardige garage met een directe toegang tot de keuken. Alles is zodanig ontworpen dat er een harmonie is tussen bestaande woning en de uitbreiding.


Aanbouw woonhuis Dinteloord


Woninguitbreiding. Deze woning te Dinteloord wordt geheel gerenoveerd. Om aan de huidige woonbehoefte te voldoen is er een ruime uitbouw gevraagd die zowel aan de zijgevel als aan de achtergevel dient te komen. Voor dit plan zijn twee varianten ontworpen; één met een moderne uitstraling en één met een meer traditionele opbouw van het nieuwe volume.


Aanbouw woonhuis Oud-Beijerland

Woninguitbreiding. In Oud-Beijerland is voor een bungalow een aanbouw ontworpen om ruimte te bieden aan een drie extra slaapkamers, een inloopkast en een tweede badkamer. Het plan is om de entree te vergroten en vanuit deze entree beide delen van het huis te kunnen bereiken . Het nieuwe bouwdeel zal wat materialisering en uitstraling betreft naadloos aansluiten bij het bestaande woonhuis. Wanneer alles gereed is staat er één prachtige woning met een zee aan ruimte.


Renovatie zolder Schiedam

Renovatie zolder Schiedam. In een wijk met een typische jaren 30 stijl is voor een tussenwoning een gehele renovatie gedaan van de zolder. Aan de voorzijde is een dakkapel toegevoegd met oog voor de detaillering die zo kenmerkend is voor de jaren dertig. Op de zolder zelf zijn een waskamer, badkamer en slaapkamer gemaakt waardoor deze zolder als volwaardige woonlaag functioneert.


Aanbouw woning Capelle a/d IJssel

Uitbreiding woning Capelle a/d IJssel. Voor een zeer kenmerkende woning met een schilddak vanaf de eerste verdiepingsvloer is een uitbreiding ontworpen over twee bouwlagen. Een toevoeging van een dakkapel bij deze steile daken levert te weinig extra nuttige oppervlakte. Het bestemmingsplan biedt ruimte om het volume van de garage op de verdieping te benutten. Iets wat zelden toegestaan wordt maar in deze situatie met enkele bepalende voorwaarden is toegestaan. Op deze wijze ontstaat er op de verdieping ruimte voor een hoofdslaapkamer met eigen badkamer. Tevens kunnen de huidige slaapkamers met één geheel schuine wand (het dakvlak) zodanig worden gepositioneerd dat er drie volwaardige en zeer ruime slaapkamers ontstaan met bijna allemaal verticale wanden waardoor ze beter in te richten zijn. De entree op de begane grond wordt vergroot en hierboven komt de ,eveneens zeer ruime, tweede badkamer. Voor deze uitbreiding is een zonnestudie vereist om aan te tonen dat omliggende kavels geen nadelige invloed ondervinden van deze uitbreiding. Om de aanbouw architectonisch te verbinden met de hoofdwoning is de bestaande dakgoot/gevelrand doorgezet als luifel bij de entree. Haaks op deze belijning is er een gevel- en dakrand element voor de aanbouw ontworpen. Daar waar in bestaand horizontale houten delen zijn toepast in het gevelvlak, daar heeft de aanbouw juist verticale geveldelen.


Aanbouw woning Papendrecht

Aanbouw woning Papendrecht. Voor een vrijstaande villa in Papendrecht is een aanbouw ontworpen om meer woonruimte te maken op de begane grond. Bijkomende wens was om de bestaande berging toegankelijk te houden. Door de aanbouw niet op de erfgrens te bouwen ontstaat zodoende een paadje naar de berging. Via de berging is ook de achtertuin bereikbaar. De aanbouw sluit in verschijningsvorm aan bij de bestaande woning. Op deze wijze lijkt de aanbouw tegelijk met de hoofdwoning gebouwd te zijn. Hiervoor is ook gebruik gemaakt van bestaande detaillering.


Studie Nieuwe Kuip