Polderhuis Midden Delfland feestelijk geopend en in gebruik genomen
Voor een woning in Zoetermeer is een aanbouw ontworpen die naast de woning komt aan de kant van het water. Aan de achterzijde gaat de aanbouw de hoek om. Hierdoor wordt de woonkamer vergroot en komt er tevens een veranda met een beweegbaar dak van lamellen.
Voor een woning in Rotterdam is een vergunningvrije aanbouw ontworpen waarbij de nadrukkelijke wens van de opdrachtgever was dat het absoluut niet standaard moest worden. Dat is gelukt! Enerzijds door de vorm van de aanbouw die als een taartpunt de koppeling vormt tussen twee richtingen van de woningblokken. Anderzijds door de architectuur. De gevel is opgebouwd uit een open structuur van hardhouten latten. Hierdoor is een perfecte kromming van de voorgevel mogelijk. Leuk detail is dat bij één van de kozijnen in de gevel de latten om en om doorlopen. Binnen in de kamer geeft dit een heel mooie filtering van het daglicht.
Voor deze jaren 30 woning is er een maximale vergunningvrije aanbouw gerealiseerd. Er is een doorbraak gemaakt tussen eetkamer en keuken. Hierdoor is er een zeer ruime woonkeuken ontstaan. De de gehele achtergevel is een glazen schuifpui geworden waardoor daglicht diep in de woning valt. Om zoveel mogelijk efficiënte keukenruimte te krijgen is de voormalige deur van de hal naar de keuken dichtgezet. De deur naar de woonkamer is iets verplaatst en verbreed. Zoals op de foto te zien is er een mooi stalen kozijn met glas geplaatst. Het geheel vormt een mooi geheel.
Voor een woning in Vlaardingen is een compleet renovatie plan opgezet. De gehele woning is opnieuw ingedeeld en op zolder is kap in zicht gebracht. Ook is hier een entresol toegevoegd. Aan de achterzijde is de bestaande serre uitgebreid zodat er over de gehele breedte van de woning extra ruimte is gemaakt. Aan de zijkant van de woning is een berging annex bijkeuken gemaakt. Alle uitbreidingen en aanpassingen zijn geheel in de stijl van de originele woning gedaan. Zelfs het glas-in-lood is hersteld en opnieuw gebruikt in de nieuwe puien.
Vakantieverblijf meervoudig gehandicapten. Op een boerderij in Midden-Delfland is een ontwerp gemaakt om een oude, buitengebruik geraakte stal om te toveren tot een vakantieverblijf voor meervoudig gehandicapten. Het ontwerp voorziet in een grote gemeenschappelijke woonruimte met open keuken. Aansluitend is buiten een, deels overdekt, terras met uitzicht op het polderlandschap en een dierenweide. Tevens zijn voor de bezoekers een achttal logeerkamers en een grote badkamer opgenomen. Op de ingepaste verdieping zijn de kamers voor de begeleiding.
Logeervoorziening. Op een boerderij in Midden-Delfland is een ontwerp gemaakt om een oude, buitengebruik geraakte stal te kunnen gebruiken als vakantiewoning voor een kort verblijf. Het ontwerp doet recht aan de oorspronkelijke verschijningsvorm van de stal. Hierdoor zal het gebouw opgaan in de omgeving. Aan de binnenzijde zijn vakantie woningen gemaakt voor maximaal 4 personen per eenheid. Alle vakantiewoningen zijn integraal toegankelijk.
Woninguitbreiding. Voor een woning te Leidschendam is een aanbouw ontworpen waarbij bestaande puien worden hergebruikt. De aanbouw voorziet in een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Door de keuken in de aanbouw deels ook in de bestaande garage te plaatsen is de aanbouw niet over de gehele breedte van de tuin. Hierdoor ontstaat nog een prettig terras. De bestaande garage is richting de voorzijde van de woning uitgebreid. Op deze wijze is er een volwaardige garage met een directe toegang tot de keuken. Alles is zodanig ontworpen dat er een harmonie is tussen bestaande woning en de uitbreiding.
Woninguitbreiding. Deze woning te Dinteloord wordt geheel gerenoveerd. Om aan de huidige woonbehoefte te voldoen is er een ruime uitbouw gevraagd die zowel aan de zijgevel als aan de achtergevel dient te komen. Voor dit plan zijn twee varianten ontworpen; één met een moderne uitstraling en één met een meer traditionele opbouw van het nieuwe volume.
Woninguitbreiding. In Oud-Beijerland is voor een bungalow een aanbouw ontworpen om ruimte te bieden aan een drie extra slaapkamers, een inloopkast en een tweede badkamer. Het plan is om de entree te vergroten en vanuit deze entree beide delen van het huis te kunnen bereiken . Het nieuwe bouwdeel zal wat materialisering en uitstraling betreft naadloos aansluiten bij het bestaande woonhuis. Wanneer alles gereed is staat er één prachtige woning met een zee aan ruimte.
Renovatie zolder Schiedam. In een wijk met een typische jaren 30 stijl is voor een tussenwoning een gehele renovatie gedaan van de zolder. Aan de voorzijde is een dakkapel toegevoegd met oog voor de detaillering die zo kenmerkend is voor de jaren dertig. Op de zolder zelf zijn een waskamer, badkamer en slaapkamer gemaakt waardoor deze zolder als volwaardige woonlaag functioneert.
Uitbreiding woning Capelle a/d IJssel. Voor een zeer kenmerkende woning met een schilddak vanaf de eerste verdiepingsvloer is een uitbreiding ontworpen over twee bouwlagen. Een toevoeging van een dakkapel bij deze steile daken levert te weinig extra nuttige oppervlakte. Het bestemmingsplan biedt ruimte om het volume van de garage op de verdieping te benutten. Iets wat zelden toegestaan wordt maar in deze situatie met enkele bepalende voorwaarden is toegestaan. Op deze wijze ontstaat er op de verdieping ruimte voor een hoofdslaapkamer met eigen badkamer. Tevens kunnen de huidige slaapkamers met één geheel schuine wand (het dakvlak) zodanig worden gepositioneerd dat er drie volwaardige en zeer ruime slaapkamers ontstaan met bijna allemaal verticale wanden waardoor ze beter in te richten zijn. De entree op de begane grond wordt vergroot en hierboven komt de ,eveneens zeer ruime, tweede badkamer. Voor deze uitbreiding is een zonnestudie vereist om aan te tonen dat omliggende kavels geen nadelige invloed ondervinden van deze uitbreiding. Om de aanbouw architectonisch te verbinden met de hoofdwoning is de bestaande dakgoot/gevelrand doorgezet als luifel bij de entree. Haaks op deze belijning is er een gevel- en dakrand element voor de aanbouw ontworpen. Daar waar in bestaand horizontale houten delen zijn toepast in het gevelvlak, daar heeft de aanbouw juist verticale geveldelen.
Aanbouw woning Papendrecht. Voor een vrijstaande villa in Papendrecht is een aanbouw ontworpen om meer woonruimte te maken op de begane grond. Bijkomende wens was om de bestaande berging toegankelijk te houden. Door de aanbouw niet op de erfgrens te bouwen ontstaat zodoende een paadje naar de berging. Via de berging is ook de achtertuin bereikbaar. De aanbouw sluit in verschijningsvorm aan bij de bestaande woning. Op deze wijze lijkt de aanbouw tegelijk met de hoofdwoning gebouwd te zijn. Hiervoor is ook gebruik gemaakt van bestaande detaillering.